Tjærebeis - sånn arbeides med tjærebeis !

Tjærebeis - sånn arbeides med tjærebeis !

0,00 NOK


Det er lett å arbeide med Tarinol tjærebeis som alle er basert på ekte tjære. Tjærebeis er tillsat linolje, og derfor fortrinlig til tørt tre som trenger beskyttelse.

Lagerstatus: Ikke på lager
l.

Tjærebeis - fremgangsmåte
Først renser du overflaten for skitt og løse flak. Er det mange løse flak anvender du en stålbørste til å skrape med.

Når du påfører Tjærebeis skal du jobbe beisen inn i underlaget ved å bruke penselen flittig. Tjærebeis er mer lettflytende enn ren tretjære, og dermed lettere å bearbeide og påføre treet.

Dekkevne for Tjærebeis
På uhøvlet tre kreves det som regel 2 strøk Tjærebeis for å oppnå tilstrekkelig dekkkraft. Beregn omtrent 1 l Tjærebeis per 4-6 kvm ved første strøk, og 1 l per 6-8 kvm etterfølgende. Variasjoner vil forekomme avhengig av tretype, vær osv.

Rengjøring
Bruk terpentin til rensing av pensler, verktøy og bygningsdeler. Vask etter med linoljesåpe. Terpentin kan også brukes til å tynne Tjærebeis med. Du skal kun bruke littegrann.

Farget Tjærebeis
Tjærebeis kan innfarges med fargepasta som vispes i tjærebeisen.
Les her hvordan du fremstiller fargepasta til din Tjærebeis.

Tjærebeis får du her: Tarinol tjærebeis

--------------------------------------------------------------------------

Generelt om tjærebeis fra Tarinol

Tjære har vært brukt i Norden i mange hundre år for å beskytte og bevare trebygninger, båter, brygger og bruksgjenstander.
Tarinol tjærebeis er basert på tjære som foruten at beskytte trekonstruksjoner mot råte, også er svakt antiseptisk.

Tjærebeis med ekte tjære - En beskyttende olje - rett fra skogen
Ren tjære er en tyktflytende, brunsvart væske bestående av flyktige terpenoljer, nøytrale oljer, harpikssyrer og fete syrer. Tarinol tjærebeis er en kombinasjonen av bl.a. tjære og linolje, som også kjennes fra linoljemaling.

Historisk sett har kvaerike furustubber alltid vært ansett for å gi den beste tjære som brukes i tjærebeis, ettersom kvaen inneholder de stoffene som beskytter det levende treet mot blant annet råte og insektsangrep. I takt med at det er blitt stadig vanskeligere å få tak i stubber, bruker man nå stammer og greiner i større grad.

N
aturens egen trebeskyttelse
Tjærebeis er gjennomsiktig i tynne strøk og har en naturlig, aromatisk lukt. Den er så godt som helt løselig i alkohol og terpentin.

Tjærebeis får ulik farge på treet, avhengig av hvilken tjære type som brukes til produksjonen.